Nintendo retro spelkonsol väcker minnen till liv

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Du känner nog till superhjälten Mario och hans bror Luigi som springer och hoppar runt på olika banor. Du kanske själv har spelat ett gammalt plattformsspel på en spelkonsol från Nintendo. Det är många som har spelat spel som Super Mario, Tank, Tetris och Snow Bros. Det är gamla, avdankade spel, men ändå är de så otroligt roliga att spela.  

Tycker du att det vore roligt att ha en nintendo retro spelkonsol? Många skulle svara ja på den frågan med ett leende på läpparna. Visst vore det roligt att ha en liten maskin som du kan spela olika Super Mario-spel med mera på. Dagens moderna spel är avancerade med en helt annan grafik och ljud som ger en annan sorts spelupplevelse. För att bryta av och spela något annat som väcker minnen till liv är det värt att investera i en Nintendo retro spelkonsol.

 

image

 

Smart och underhållande spelkonsol från Nintendo

Om du känner dig lite sugen på att börja hoppa runt med Mario och hans vänner finns det en smart konsol som du kan koppla till tv:n. Med den kan du spela nästan hundra olika roliga retrospel. Det medföljer en kontroll med sex knappar, samt en joystick som låter dig styra figuren upp och ner samt fram och tillbaka. 

Du kan bland annat köpa din retro spelkonsol på nätet, och den passar för både barn och vuxna. Tänk vad roligt att återuppleva spelen som du spelade i din barndom. När du spelar blir du påmind om det gamla 80-talet, då bild och kvalité inte var lika som på dagens moderna tv. 

Det du bör tänka på när du köper en Nintendo retro spelkonsol är att AV-ingången på dagens tv troligen inte är kompatibel med konsolen. Du kan därför behöva köpa en HDMI-konverter/omvandlare för att få allt att fungera. 

Fler nyheter